NM-Veka 2018

Simon Eek Gerhardsen
19.08.2018
Senior NM-2018 Judo

Onsdag 15 og torsdag 16 august var SSK judo på NM i judo for senior i Sandnes. Dette var en del av NM-veka som NRK satser for fullt på. Der var mange idretter samlet og konkurrer om kongepokaler og NM-medaljer. SSK stilte med Helene Eek Gerhardsen, Kornelius Eilertsen og Hani Alsaid.

Hani lsaid stilte i -100 kg. Han har fått trent godt i sommer og startet opp mot en god utøver på ungdomslandslaget. Hani tapte første kamp, men tok så over i pulja. Han vant de to neste kampene og tok seg videre til semifinalen. Semifinalen ble svært jevn og her møtte han utøveren som vant finalen. Hani kjempet godt, men måtte til slutt se seg slått.

Kornelius Eilertsen startet mot en svært sterk og god utøver fra Stavanger. Han er opprinnelig fra Uzbekistan og han har vært blant de beste i verden. Kornelius viste ingen respekt og kjørte kampen hardt. Etter endt kamptid var det fortsatt ingen skåringer og kampen gikk til Golden score. Her klarte Kornelius endelig å få inn et kast og vant kampen fortjent.

De to neste kampene vant Kornelius uten store problemer og tok seg videre til semifinalen. Semifinalen ble som forventet veldig jevn.

Motstanderen fra Oslo judoklubb fikk inn et tidlig poeng i kampen og Kornelius måtte gå hardt på for å forsøke å utlikne dette. I siste sekund fikk han inn et godt kast, men motstanderen klarte å vri seg rundt i luften og landet på magen. Da ble det ingen poeng og Kornelius måtte ta til takke med bronse han også.

Helene Eek Gerhardsen startet godt opp med å vinne begge sine innledende kamper. Første kampen ble avgjort et fint kast hvor hun la seg på ryggen og sparket motstanderen i bue over seg. Den andre kompen ble avgjort ved å sette inn kvelning ved å bruke beina. Både Helene og Kornelius kom rett fra Romani og hadde både Europacup og treningsleir i beina. Helene klarte derfor ikke å holde den normale vektklassen sin og valgte å gå opp en klasse. I semifinalen møtte hun en av landslagsutøverne i denne klassen, men Helene var svært nærme ved å slå henne. Hun hadde flere gode forsøk, men endte til slutt i et holdegrep hun ikke kom ut av.

Det ble dermed bronse til alle utøverne fra Sande sportsklubb judo, noe vi er godt fornøyd med.

Våre tre utøvere deltok også på NM for lag sammen med regionslaget. Det endte opp med bronse til herrelaget og sølv i miks (herrer og damer sammen). I en av kampene i herrer møtte Kornelius han som vant klassen -90 dagen før, som var klassen hvor Kornelius fikk bronse. I lag-kampen vant Kornelius over ham på overbevisende måte og dette viser hvor mye som bor i Kornelius.